Hello world!

August 23, 2016 by dewi in About me 36 comments
Hello world!

Welcome to my page. I am so glad you found me here 🙂 If you like photography as much as I do, let us know each other more 🙂

My background is a nurse. I have been working for 13 years in Indonesia and 2,5 years in Greenland. I like to connect with people. Like I do in nursing. I like to talk to my patients, hold their hand, hear their story, and sit next to their bed. I still recall when I had a morning shift. The tear I wiped away when a gentle old man died.  It happened right away after my colleague, and I gave him a bed bath. He gave us his last smile. We saw him gone 🙁  The rest of the shift my eyes were weighted with tears. *Sigh. I recall when I had my night shifts in winter time in Greenland. It was so cold and dark outside. I walked tiptoeing in and out of the rooms, checked my patients if they were awake or asleep. And I had a patient with constant diarrhea who could not get out of from bed and needed to be cleaned several times an hour. My nursing job was not always easy. But it has changed my perspective on life. My experiences with my patients remind me not to take one moment for granted, to tell everyone I love – my husband, my mom, my dad, my siblings, my friends, – that I love them, every chance I get. My nursing story is a good memory that I treasure forever.

What leads me to photography?

Back in time in 2008, when I took my Bachelor Degree in Nursing in a beautiful city Jogjakarta, Indonesia. I often saw people carrying their big camera and taking pictures of the city. I looked at them with envy 😀 ha ha ha I could not afford to buy one. I prayed that one day I’d have a nice camera like they had. When I was chosen to follow an exchange program in Sweden, I thought I needed to have a camera, at that time, as Europe has so many things to offer to photograph. Long story short, I got a cheap model camera, I bought a DSLR camera, a Sony A230 in 2011, right before I flew to Sweden. I was so excited with my new toy. I played with it all the time. I was hooked!.

I was not posing here, this candid picture was taken by a friend ;) Alvi

I was not posing here, this candid picture was taken by a friend 😉 Alvi

Winter in Borås, Sweden 2011

Winter in Borås, Sweden 2011

 

She is from Lithuania. We were in the same Exchange Program, in 2011.

 

But seriously, the more I learn about photography, the more I understand that lens, cameras, fancy editing will not make me a photographer. For me myself, if I can deliver a story through my pictures, share emotions with those who see them, therefore I feel satisfied with my work.

If you have any photog tips – please share in the comments section! I would be more than happy to read them.

36 comments on this post

  1. Lasma
    October 13, 2016

    Fotomu bagus-bagus wi. Sekarang banyak orang suka fotografi dan tahu banyak teknik, tapi ga banyak yang bisa ngasih jiwa ke fotonya. Kamu lebih ngertilah ya maksud aku hahha.

    Reply
    • dewi
      October 13, 2016

      Makasih babe 🙂 aku tuh dibilang photo photoku bagus aja udah senang kaliii 🙂 mana plus dibilang bisa ngasih feel sama photo photoku, makin happy!!! makasih ya hasian sayang, YOU def. MADE my DAY. God bless you xoxo

      Reply
  2. Deny
    October 13, 2016

    Hai Dewi, kunjungan balik nih 🙂 Terima kasih sudah mengunjungi blog kami. Wah, blog kamu benar-benar blog professional. Sangat senang lihat hasil-hasil fotonya. Dan senang mengenal blogger Indonesia yang tinggal di Greenland 🙂

    Reply
    • dewi
      October 14, 2016

      Asiiik!! dikunjungi sama Deni 🙂 Makasih yah Den 🙂 Kalau ada yang senang lihat photographyku itu lebih dari segalanya 🙂 Makasih yaaaa

      Reply
  3. Nella (Emaknya Benjamin)
    October 14, 2016

    Horas Dewi, terima kasih ya sudah berkunjung dan berkomentar di blog saya. Kesan pertama mampir ke blogmu wow KEREN! banget 🙂 .
    Oh ya mau tanya dong klo potret2 saat winter pernah kameramu bermasalah ga?, kamera saya rusak ada titik hitamnya pas ditengah hasil foto. Bbrp bulan kemudian hilang sendiri dan awal tahun ini muncul lagi bintik hitamnya dan karena saya kesel hasil potret jelek saya bongkar kameranya eh gak bisa merangkai ulang lagi dong hahaha ngeblek deh hasilnya hancur tuh kamera 😀 .

    Reply
    • dewi
      October 14, 2016

      Horeeee..kak Nella main ke blog ku..danke ya kak…
      Selama ini belum ada masalah sih kak…Yang paling penting itu kalau kita habis motret di outdoor di musim dingin, pas masuk kerumah, baiknya kamera kita bungkus plastik kedap udara, jadi kameranya tetap dalam kondisi kering..karena kalau udah masuk kerumah, kan langsung beda suhu, kamera bisa berembun, terutama dibagian dalamnya..Embun itu pasti akan menguap dalam waktu lama, trus batre kamera sesegara mungkin dilepas, biar kamera bener-bener dlm posisi off. Gitu aja sih kak tipsnya…
      Kak Nella juga suka motret?

      Reply
  4. Rosanna Simanjuntak
    October 18, 2016

    Hello…
    What! Your picture is awesome!!
    Honestly, I can feel your sense on it. And the way you deliver the above story so… so… beautiful. Feel I am listening beside you since the beginning.

    GOD gave me such a blessing when HE place you as my friend.

    I can’t wait to be one of your model in the near future.

    Reply
    • dewi
      October 18, 2016

      Thank you kak Rosanna 🙂 Thanks for your sweet words 🙂 I am so happy to read them….
      Hope I have a chance to visit Pontianak or maybe you come and visit Medan one day, so we can meet up and do a photo shoot for you and yr family 😉

      Reply
  5. Emakmbolang
    October 20, 2016

    Ckaep fotonya, berkarakter dan bercerita (macam ahli aja, hehehe)

    Terus cekrek cerek, I will Love it 🙂

    Reply
    • dewi
      October 20, 2016

      Emak mbolang kapan aku cekrek cekrek 🙂

      Reply
  6. Lorraine
    October 23, 2016

    Hi Dewi,

    Now it’s my turn to come by and say hi. I love your works, they are beautiful. I am also into photography but more of food photography and when travelling I am fond of taking pictures of the landscape and architecture.

    Reply
    • dewi
      October 23, 2016

      Thanks for passing by too dear…:) Im so happy you love my works 🙂

      Reply
      • Lorraine
        October 23, 2016

        Love the bokeh in your works. Do you use prime lense? I use prime 50mm. Btw, try to take foodpic vertically.

        Reply
        • dewi
          October 23, 2016

          Mostly I use prime lens..50 mm is my fave besides the other prime lenses..Thanks for your suggestion 😉 will try 🙂

  7. sarah
    October 24, 2016

    Nice shot, really like It. Oia, salam kenal ya. Aku dah following dan add you in my blog roll, but still don’t know how to show It up. Masih newbie, lagi belajar ngeblog. Hehehehe..

    Reply
    • dewi
      October 25, 2016

      Salam kenal juga Sarah 🙂 thanks yaa udah di follow, do the same juga 🙂

      Reply
  8. Kristony Panjaitan
    October 31, 2016

    Masih newbie kak komen meng-komen di blog. Agak gak ngerti juga… Pertama kali aku subscribe di dunia maya n ini pertàma kali aku komen di blog. Hahahha

    Reply
    • dewi
      November 4, 2016

      Huaaa..ini dah bisa kan 😉 Thanks ya Kris udah berkunjung..miss you bro 🙂

      Reply
  9. nur rochma
    November 1, 2016

    Mesti belajar fotografi nih. Saya suka nggak ngerti istilahnya. Cuma modal nekad, cekrak cekrek.

    Reply
    • dewi
      November 4, 2016

      Modal nekad emang modal pertama buat belajar photography mbak Nur 🙂

      Reply
  10. Mang Lembu
    November 4, 2016

    wah beneran photografer kelas dunia banget hasil jepretannya luar biasa dengan enggel yang bikin para penikmat photografi termakjleb-makjleb melihatnya….keren pisan euy

    Reply
    • dewi
      November 4, 2016

      Makasih mas 🙂 bikin aku ge er ajeee

      Reply
  11. Rifqy Faiza Rahman
    November 7, 2016

    Salam kenal Mbak Dewi, pertama kali singgah di sini, takjub dengan portofolio fotografinya. Semangat motret dan ngeblog! 🙂

    Reply
    • dewi
      November 7, 2016

      He he he…makasih mas..au terima pujianmu dengan senang hati..tdnya nggak ada niat ngeblog, tapi karena temenan ama anak2 blogger di BD ya ikutan 😀

      Reply
  12. citramanica
    November 8, 2016

    Hallo Dewi, foto2nya keren banget 🙂

    Reply
    • dewi
      November 14, 2016

      Makasih mbak Citra 🙂

      Reply
  13. Heni Prasetyorini
    November 14, 2016

    dan aku sudah jatuh cinta pada foto fotonya yang berjiwa ituu,
    aku juga envy dengan orang berkamera
    sama mbak, lagi berdoa juga bisa beli kamera 😀

    Reply
    • dewi
      November 14, 2016

      Mbak Heni mau beli yang dslr atau mirrorless?

      Reply
  14. Nisa
    November 14, 2016

    Kunjungan balik. Wah, fotografer pro, nih. Punya akun stock photo free nggak, nih? ^ ^
    Biar blogger ngga bingung nyari foto free dengan kualitas bagus.

    Reply
    • dewi
      November 14, 2016

      Eh akun free banyak loh mbak bersilweran di google…

      Reply
  15. Evarita Koeck
    November 17, 2016

    Salam kenal Dewi,
    Senang baca tulisanmu dan menikmati photo-photomu… memberiku senyum indah dipagi ini, terima-kasih.

    Reply
    • dewi
      November 17, 2016

      Makasih mbak Evarita udah mampir dimari 🙂 san senang sudah bisa buat mbak senyam senyum 😉

      Reply
  16. Lia Harahap
    November 29, 2016

    Halo Mbak Dewi,
    Salam kenal. Aku suka sekali dengan foto-fotonya. Tetap saling sharing melalui blog ya 🙂

    Reply
    • dewi
      November 29, 2016

      Salam kenal mbak Lia 🙂 Makasih ya buat kunjungannya.

      Reply
  17. Lucky Caesar Direstiyani
    November 30, 2016

    Mbak Dewiii salaaam kenaaal. Fotoonyaah cakepp dan prooo semua.

    Reply
    • dewi
      November 30, 2016

      Makasih mbak Lucky…:) kiss from here xoxo

      Reply

Leave a Reply

Follow me on instagram

Back to Top
Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: